Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyors tonhalas spagetti recept

Hozzávalók:
1 cs spagetti
2 doboz tonhalkonzerv
3 gerezd foghagyma
3 dl tejszin

bors
/esetleg fűszeres só/

Elkészítés:
A tonhal olajában megpiritjuk az apróra vágott foghagymát. Hozzáadjuk a tonhalat, fűszerezzük, egy kicsit piritjuk. Majd felöntjük tejszinnel, végül összeforraljuk. Főtt spagettivel tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

 

Karácsonyi gombás-tejszines hal recept

Hozzávalók:
-70-80 dkg lehetőleg szálkamentes halfilé
-1 mokkáskanál csemege pirospaprika
-3 evőkanál liszt
-1 közepes vöröshagyma
-10 dkg vaj
-20-25 dkg csipkegomba ( de lehet más is)
-1 dl tej
-2 dl főzőtejszin
- egy kupica konyak ( ez bolonditja meg)
-só
-őrölt fekete bors

Elkészítés:
A halat kisebb szeletekre vágjuk, majd a pirospaprikával fűszerezett 2 evőkanáknyi lisztben megforgatjuk.A hagymát megtisztitjuk, lereszeljük vagy finomra vágjuk, és a vajjal eggyüt egy mikrohullámot álló edénybetesszük és 600 vattal 2 percig pároljuk. a gombát megtisztitjuk, cikkekre vágjuk, a hagymára dobjuk.Lefedve, változatlan teljesitménnyel 3percig pároljuk.A tejet , a maradék 1 kanálnyi liszttel, sóval, borssal, a tejszinnel mixerbe töltjük és kicsit pépesitjük.Adagonként a gombára öntjük úgy, hogy közben a halat is belerétegezzük. Lefedve, 600 vattal 15 percig pároljuk. Közben egyszer-kétszer a halat óvatosan "emelgetve" megkeverjük, vigyázva hogy ne törjön!! 5 percnyi pihentetés után tálaljuk.Párolt rizs illik köretnek hozzá!!!

Tanácsok:
FIGYELEM!!! Leirom az ADVENTI KOSZORÚ receptjét ezzel még jobban fokozzuk a karácsonyi hangulatot!!!!! Remélem izleni fog én nagyon szeretem!!

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 690 kcal
Szénhidráttartalom: gramm
Zsírtartalom: gramm

     Baconnal sült hal recept

Hozzávalók:
halszeletek, (lehet fagyasztott halból, de lazaccal is finom:))
bacon
citromlé
vajdarab
só, bors

Elkészítés:
A halszeleteket meglocsolom citrommal, és hagyom kicsit állni. Közben a tepsi alját kibélelem szalonna szeletekkel.
A halszeletekről lecsepegtetem citromlevet, sózom, borsozom (óvatosan a sóval, mert a bacon is sós), és a szalonnára fektetem őket.
Kevés vajat a tetejére morzsolok, a tetejére visszahajtom a szalonnát, ha túl hosszú, és a hel tetejét is beberítom baconnal.
Addig sütöm, míg a szalonna szépen rápirul a tetejére.

Harcsapaprikás túrós tésztával recept

Hozzávalók:
70 dkg afrikai harcsafilé (bőre nélkül)
2 fej vöröshagyma
Pirospaprika

Paradicsom
tv paprika
halászlékocka
pörköltszaft kocka
30 dkg száraz tészta a túrós tésztához (ki milyet szeret)
25 dkg túró
2 dl tejföl

Elkészítés:
Jó sűrű, tartalmas pörkölt alapot készítünk. A hagymát kockára vágjuk, és olajon megfuttatjuk, majd felöntjük egy kis vízzel és jól szétfőzzük. Megszórjuk pirospaprikával, dobunk bele paradicsomot, paprikát, én pörköltszaft kockát és halászlé kockát is teszek bele, sózzuk ha kell. Utána belerakjuk a kockára vágott harcsát és készre főzzük. Ez egészen rövid idő. Megcsináljuk a túróstésztát. Kifőzzük a tésztát, leöblítjük. A túrót összekeverjük a tejföllel, sózzuk, és a tésztát beleforgatjuk. Isteni finom a kettő együtt. Aki szereti a túrós tésztát kevés friss kaporral is megszórhatja.

Elkészítési idő: 50 perc

Halászlé recept

Hozzávalók:
1,6 kg ponty,
5 fej vöröshagyma,
2 paradicsom,
2 paprika,
2 evőkanál édesnemes pirospaprika

Elkészítés:
1. A pontyot megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük. A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbe vágjuk.
2. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Fazékba rakjuk, ráöntünk 2 liter vizet, beletesszük a hal fejét, farkát és uszonyait. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Ez az alaplé.
3. Az alaplevet leszűrjük, a sűrűjét átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a halszeleteket, és 8-10 perc alatt megfőzzük. Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús összetörik.

Roston sütött hal (8 személyre) recept

Hozzávalók:
4 kg hal vegyesen (kb. 60-70 dekás halak)
3 dl olaj

fűszerek tetszés szerint

Elkészítés:
Előkészítés: A (frissen kihorgászott) halakat (keszeg, balin, ponty, csuka), megtisztítjuk, megmossuk, fejétől kettéhasítjuk. Bedörzsöljük sóval, borssal, bekenjük olajjal, és kb. 30 percig állni hagyjuk.

Elkészítés: Tüzet rakunk, és megvárjuk, amíg parázslik. Rostot fektetünk fölé, és megkenjük kevés olajjal. A rostra rakjuk a fél halakat, hosszú nyelű, erre a célra alkalmas villával többször megemelgetjük, hogy ne ragadjanak le. Ha nehezen sülnének, a rostélyt közelebb tesszük a parázshoz. A halak mindkét oldalát kb. 10-10 perc alatt piros, ropogósra sütjük. Félidőben, néhány csepp olajjal megcsepegtetjük, de óvatosan, nehogy a parázsba cseppenő olaj lángra lobbanjon. Kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.

Tanácsok:
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 200 kcal

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 200 kcal

Tenger gyümölcsei sajtszószban recept

Hozzávalók:
20 dkg rák
20 dkg kagyló
20 dkg lazac
(izlés szerint lehet a mennyiségeket változtatni)
2 tasak knorr sajtszósz
8 dkg margarin
5 dl tej
1 csomag spagetti
kevés olaj

Elkészítés:
4 dkg margarinon és az olajon megpirítom a rákot, kagylót, lazacot. Ráöntöm az elkészített sajtszószt és már tálalom is a kifőtt spagettival.
Gyorsan elkészül és nagyon finom! :-)

Elkészítési idő: 20 perc

Batyuban sült halfilé recept

Hozzávalók:
50 dkg fehér húsú halfilé
hal fűszerkeverék
1 cs. újhagyma
10 dkg csiperkegomba
15 dkg koktélparadicsom
1/2 cs. kakukkfű, v. szárított oregáno
1/2 citrom leve
vaj

Elkészítés:
A halfiléket vékony szeletekre vágjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel.
Duplán hajtott alufóliát vékonyan megkenünk vajjal, ráteszünk egy-egy halszeletet. Majd egyenletesen szétosztva ráhalmozzuk a szeletelt gombát,paradicsomot,hagymát,1-2 paprikakarikát. Megszórjuk kakukk fűvel, meglocsoljuk citromlével. A maradék vajat rádaraboljuk és szaloncukor szerűen összecsomagoljuk az alufóliát. A batyukat 200 fokra előmelegített sütőben,30-40 percig sütjük, közben 1x2-szer megforgatjuk. Tálaláskor felvágjuk a csomagokat de alufóliával együtt tesszük a tányérra.

Hallal töltött paprika (görög étel) recept

Hozzávalók:
a töltelékhez 4 nagy zöldpaprika, 25 dkg mirelit tonhal, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál marinált paprika, 3 gerezd fokhagyma, kevés liszt, ízlés szerint só; a bundázáshoz kevés liszt, 2 tojás, a sütéshez bõ olaj; a mártáshoz: 1 cseresznyepaprika, 4 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyna, 2 paradicsom, 2 zöldpaprika, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, 1 evõkanál liszt, 1 késhegynyi törött bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál sáfrányos szeklice, 3 evõkanál olaj, kevés só.

Elkészítés:
A fagyos tonhalat félig felengedjük, és kis kockákra vágva, lisztben megmártjuk. Az olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük a lisztes halkockákat, és mindkét felén átsütjük. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott marinált paprikát. Megsózzuk, 1 dl vizet aláöntünk, és fedõ alatt puhára pároljuk. A párolt halat összetörjük, majd a kicsumázott és ereitõl megszabadított zöldpaprikába beletöltjük. A töltött paprikát lisztbe forgatjuk, felvert tojásba mártjuk, és ismét lisztbe forgatva, forró olajban megsütjük. A mártáshoz az olajon megpirítjuk a feldarabolt cseresznyepaprikát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felaprított hagymát, a felcsíkozott zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot, majd összepirítjuk. Meghintjük a liszttel, sütjük egy-két percig, azután a tûzrõl lehúzva beleszórjuk a pirospaprikát. Jól összekeverjük, és azonnal ráöntünk 2 dl vizet. Megsózzuk, megborsozzuk, és befedve addig forraljuk, amíg pépszerû, sûrû mártás nem lesz belõle. Átpasszírozzuk, és belekeverjük a petrezselyemzöldet, a sáfrányt és fél dl vizet. Még egyszer felforraljuk. Végül a paprikás mártással leöntjük, és a sütõben kissé meg is pirítjuk.

           Halkocsonya recept

Hozzávalók:
1 kg ponty,
15 dkg sárgarépa,
10 dkg petrezselyemgyökér,
15 dkg zeller,
2 nagy fej hagyma,
3-4 lap zselatin
A díszítéshez:
2 keménytojás,
2-3 csemegeuborka,
főtt cékla

Elkészítés:
Egy liter vízben puhára főzzük a megtisztított, vékony szeletekre vágott zöldséget és hagymát, ebben a lében feloldjuk a zselatint, majd a megtisztított, szeletekre vágott ponttyal még tizenöt percig főzzük. Lapátkanállal kiemeljük a pontyszeleteket, amikor kihűltek, tálon elrendezzük a zöldséget, ráhelyezzük a pontyszeleteket, amelyeket négyfelé vágott tojással és uborkával, céklaszeletekkel díszítünk. Leöntjük a páclével, s néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.

Inycsiklandozo zoldsegek feher hallal recept

Hozzávalók:
-1 zuccini,
-1 kis tok,-
-2 sargarepa,
-tokehal vagy lepenyhal,
-2 gerezd fokhagyma,
-citrom leve,
-!zsirmentes etelizesito!,
- egy keves viz ala,
-keves so, bors

Elkészítés:
minnden zoldseget megmosni majd kockara vagni kb 1 cm-es nagysaguakra, beletenni teflon serpenyobe majd beletroni a fokhagymat hozzaadni kb 1 dl vizet majd so, bors keves etelizesito es az egeszet osszeparolni
majd a halat beletenni egy sutobe, a citrom levet osszekeverni soval borssal, es ki amit szeret fuszereket is belezuttyintani:)ezek utan foliaval letakarni es 15-20percig sutni.

Tanácsok:
ha a zoldsegek szetesnek az sem baj ,ez is izles kerdese valaki szereti ha nagyon puha a zoldseg valaki szereti kemenyebben, en alltalaban kozepes kemenysegre parolom:)nagyon finom , gyorsan elkeszitheto es az egesz zsir es olaj mentes:)

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: kb180 kcal