Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


       Szerelmi bájital recept

Hozzávalók:
Teafőző,
méz,
csipketea,
fahéj,
9 piros rózsaszirom.

Elkészítés:
Újholdnál, növő holdnál gyújtson meg egy piros gyertyát, és gondoljon arra, hogy már kettesben van szerelmével! Majd készítse elő a kellékeket!

Tegye fel forrni a vizet, majd lassan kanalanként adagoljon hozzá 9 kiskanál akácmézet, és közben mondja:

- Aphrodité, Szerelem Istene, szükségem van a segítségedre, a közreműködésedre. Jöjj el hozzám, segíts nekem!
- Töltsd meg ezt a teát erőddel és a természet erejével, hogy amikor XY iszik belőle, nőjön benne a vágy irányomban. Legyen belém szerelmes, kívánjon engem!
- Frissítsd fel szellemem, és töltsd csordultig a szívemet, hogy igaz szerelemmel fogadjam XY közeledését! Úgy legyen!

Ezután tegyen bele egy fahéjat és a 9 piros rózsaszirmot. Hagyja még 2 percig forrni, majd vegye le a tűzről. Ettől a perctől kezdve működik a dolog!

Tanácsok:
Az se baj, ha kihűl, és újra kell melegíteni, bár az íze az első forralásnál finomabb!

 

                Bailey*s recept

Hozzávalók:
6 dl tej

20 dkg cukor

1 csomag mogyoró ízű főzés nélküli pudingpor

3 dl tejszín

2 Whisky

Elkészítés:
A tejet a cukorral felforraljuk, lehűtjük, majd hozzákeverjük a pudingport és a tejszínt, végül a whisky-t is hozzáadjuk. Jó, ha egy napot áll, közben rázogassuk meg.

Tanácsok:
Felbontás után nem sokáig áll el, mert elfogy. :-)

        Epres kiwis bólé recept

Hozzávalók:
350 g friss, vagy 2 doboz konzerv eper,
5 db kiwi,
2 üveg száraz fehérbor,
5 cl kiwi likőr vagy szirup,
5 cl eper likőr vagy szirup,
5 cl fehér rum,
5 db kockacukor,
1 limett leve,
4 dl száraz vörösbor,
1 üveg száraz pezsgő.

Elkészítés:
Az epret ( a konzerv epret nem mindig szükséges összevágni mivel sok apró szemü van a dobozban, de a levét minden esetben hesználjuk fel) és a kiwit összevágjuk kb. 1 centis darabokra, a cukrokkal ledörzsöljük a limett héját, tálba tesszük, hozzáöntjük az alkotóelemeket, és lefedve egy órán keresztül a hűtőben hagyjuk. Szervírozás előtt hozzátöltjük a jéghideg pezsgőt.

 

                 Narancsbólé recept

Hozzávalók:
4 db narancs, 1 dl narancslikõr, 1 dl rum, 1 palack édes fehérbor, 1 palack édes pezsgõ, 6 szem kockacukor, a narancs édességétõl függõen 10-15 dkg porcukor.

Elkészítés:
A narancsokat gondosan, meleg vízben megmosom, letörülgetem, majd a kockacukrokkal ledörzsölöm a héját. A narancshéjas cukrot beleteszem egy mély bóléstálba. A narancsokat ezután meghámozom és karikákra vágom, a karikákat kis kockákra aprítom. A magokat eltávolítom belõle, és a tálba teszem. Ráhintem a porcukrot, majd a likõrt és a rumot ráöntöm. A tálat szorosan befedem és a hûtõszekrényben legalább fél napig érlelem. Ezután felkeverem, majd az ugyancsak órák óta hûtött bort ráöntöm. Befedem és ismét visszateszem a hûtõbe. Közvetlenül fogyasztás elõtt feltöltöm a pezsgõvel, és csészékbe osztva azonnal kínálom.

            Bukott angyal recept

Hozzávalók:
6 cl gin
4 evőkanál citromlé vagy lime-juice
pár csepp zöld creme de menthe
egy csepp Angostura
Díszítéshez koktélcseresznye.

Elkészítés:
A hozzávalókat jégkockák társaságában shakerben jól összerázzuk. Öntsük koktélos poharakba, és a poharakat díszítsük koktélcseresznyével.

                        Icebreaker recept

Hozzávalók:
-Tört jég
-2 rész tequila
-1 öntet Triple Sec vagy Cointreau
-1 öntet grenadine
-2 rész grapefruitlé

Elkészítés:
Tegyünk egy pohárnyi tört jeget a turmixba. Töltsük hozzá a tequilát, grapefruit-levet, grenadine-t és a narancslikőrt.
Turmixoljuk alacsony fordulatszámon kb. 10 másodpercig.
Szűrjük le (koktélosszűrővel) a sour-pohárba, díszítés nélkül kínáljuk.

Tanácsok:
Alkohol: ~ 17%


Hasonló: El Dorado

 

                  Jack-in-the-box recept

Hozzávalók:
5 cl Calvados (Aple-Brandy)
3 cl ananászlé
2 csepp Angostura

Elkészítés:
Shakerben megkeverjük.