Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

Csodás-csokis muffin recept

Hozzávalók:
4db tojás,
15dkg édesitőpor(Canderel),
20dkg Liga margarin,
25dkg Lisztmix,
1csg van.cukor,
csipet só,
1kiskanál sütőpor,
3evőkanál kakaópor,
10dkg tört étcsoki,
5dkg fehércsoki,
sütőpapir kosárkák.

Elkészítés:
A sütőt 2-3-as fokozaton előmelegitem,a papirkosárkákat a muffinsütő mélyedéseibe teszem. Kézi mixer habverőjével kikavarom a vajat az édesitőszerrel,a sóval,a van.cukorral. Egyenként beledolgozom a tojásokat,majd a sütőporral és a kakaóporral elkevert Lisztmixet is hozzászitálom.Belekeverem a két féle csokit,majd a muffinsütő formáiba adagolom a tésztát.20-25 perc alatt megsütöm.Rácsra kiszedve kihűtöm. Keményre felvert tejszinhabbal tálalom.

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 254 kcal
Szénhidráttartalom: gramm
Zsírtartalom: gramm

Lekváros bukta recept

Hozzávalók:
a kovászhoz:
1 evõkanál finomliszt,
3 dkg friss élesztõ,
1 evõkanál porcukor,
1 dl tej;
a tésztához:
50 dkg finomliszt,
2 evõkanál porcukor,
kevés tej,
4 dkg vaj vagy margarin,
3 tojás sárgája,
csipetnyi só;
a töltelékhez:
30 dkg lekvár (minél keményebb vagy szárazabb, annál jobb);
a tészta tetejére:
10 dkg zsír.

Elkészítés:
A langyos tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztõt, 1 evõkanál lisztet és porcukrot, majd langyos helyen letakarva felfuttatjuk. A lisztet mély tálba szórjuk, közepébe vájunk egy kis mélyedést, és beleöntjük a megkelt élesztõt, a tojássárgákat, a porcukrot, a sót és annyi langyos tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Ezután beledolgozzuk a vajat is, majd lisztezett tálba tesszük a cipóvá formált tésztát, és a tetejét is meglisztezzük. Ruhával letakarva dupla nagyságúra kelesztjük.
A kelt tésztát lisztezett deszkán 1/2 cm vastagra kinyújtjuk. 5 x 8 cm-es téglalapokra vágjuk, és 15 percig állni hagyjuk. Közben a lekvárt annyi hosszúkás darabra vágjuk, amennyi a tésztalapok száma. Mindegyikre ráteszünk egy darabot, és belegöngyöljük a tésztába. A buktákat olvasztott zsírral bekenjük, és zsírozott tepsibe tesszük, nem nagyon szorosan egymás mellé. További fél órán keresztül még kelesztjük, majd az elõmelegített, forró, gõzös sütõben, közepes lángon megsütjük.

Keksztekercs recept

Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz darálva, 21 dkg p.cukor,3 dkg kakaópor, 1 cs.vaníliás cukor, tej tetszés szerint (hogy a massza jól álljon össze!)
töltelékhez: 10 dkg vaj,l5 dkg p.cukor,1 cs.vaníliás cukor,10 dkg kókuszreszelék.

Elkészítés:
A darált kekszet a p.cukorral,vaníliával,kakaóporral és tejjel összedolgozzuk,majd p.cukros deszkán elnyújtjuk téglalap alakúra. A vajat a p.cukorral,vaníliával jó habosra kavarjuk,majd a kókuszreszeléket is belekavarjuk. Rákenjük ezt a krémet a daráltkekszes elnyújtott "tésztára",majd a beiglihez hasonlóan felcsavarjuk jó szorosan. Végeit és széleit jól összenyomkodjuk,hogy ne essen szét.Meghempergetjük a kész hengereket kókuszreszelékben,és fóliába csomagolva kifagyasztjuk,majd felszeleteljük.

Tanácsok:
Szobahőmérsékletn hamar meglágyul a krém,ezért érdemes hűtőben tárolni,csak fogyasztáskor vegyük ki onnan.

Elkészítési idő: 30 perc

Meggyel töltött kókuszgolyó recept

Hozzávalók:
Hozzávaló 6 személyre
50dkg darált háztartási keksz
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
25 dkg kókuszreszelék
1 dl tej
1 dl rum
5 dkg kakaópor
2 evőkanál baracklegvár
30 dkg kimagozott meggy {befőtt}

Elkészítés:
Arumot a meggyre öntjük, a kekszet meglocsoljuk a tejel. A margarint a porcukorral habosra keverjük, beleteszük a kakaót,a lekvárt, a kókuszt és az áztatott kekszet. Jól összedolgozzuk, golyókat formálunk belöle, s a golyók közepébe 1-1 szem meggyet nyomunk.

Tanácsok:
Nagyon finom.....

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 1083 kcal
Szénhidráttartalom: gramm
Zsírtartalom: gramm

           Diós keksz recept

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt, 1-1 késhegynyi sütőpor és só, 25 dkg cukor, 25 dkg finomra darált dió, 10 dkg durvára vágott dió, 2 db tojás, 20 dkg margarin, 20 dkg étcsokoládé

Tepsi kikenéséhez: zsír, liszt

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük, majd a cukorral, a dióval, a tojásokkal és a szobahőmérsékletű margarinnal összegyúrjuk. A csokoládét 3-4 milliméteres kockára vágjuk, és egy-két mozdulattal a tésztába keverjük. Dió nagyságú gömböket formálunk belőle, ezekből 5x4-et kizsírozott, meglisztezett tepsibe rakosgatunk. Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 fokon) kb. 10 percig sütjük, ezalatt szétterülve megsülnek.

A sütőből kivéve a kekszeket a helyükről elmozdítjuk, nehogy leragadjanak. A többi tésztát ugyanígy megsütjük. Száraz helyen sokáig eláll.

Tiramisu-torta recept

Hozzávalók:
15 deka babapiskóta
7 deka olvasztott, langyos vaj
2 deka neszkávé 2 evőkanálnyi meleg vízben feloldva
4 evőkanálnyi Amaretto-likőr
4 tojás
25 deka mascarpone
1 vaníliarúd
1 deci tejszín
1 citrom reszelt héja
10 deka cukor

cukrozatlan kakaópor a torta tetejére

Elkészítés:
A babapiskótát mozsárban vagy robotgépben porfinomságúra törőm-őrlőm, aztán összekeverem a langyos, olvadt vajjal, a meleg vízben feloldott kávéporral és a likőrrel. Ennyi a torta „tésztája”, kész is van. A morzsát egyenletes vastagságban beletapicskolom egy 20 centi átmérőjű tortaformába, a formát besüllyesztem negyedórára a mélyhűtőbe –itt a vajas morzsalék gyorsan megdermed-, és összeállítom a pofonegyszerű krémet.
Bekapcsolom a sütőt 160 C-ra (gázsütőn 3-as fokozat), egy nagy lábosban pedig elkezdek vizet forralni. Így mire kész a krém, a víz is lobogva forr.
Előveszek két tálat, és egyikbe a tojások sárgáit pottyantom, a másikba meg a fehérjéket engedem bele. A tojássárgákhoz hozzáadom a mascarponét, a félbevágott vaníliarúdból kikapargatott, illatos szemeket, aztán jöhet a tejszín, a cukor fele meg a citrom héja, és gyorsan habosra keverem az egészet a robotgéppel.
Az elmosott, szárazra törölt habverőkkel a tojásfehérjékből először félkemény, majd a maradék cukor hozzászórása után, tökéletesen kemény habot verek. Óvatos mozdulatokkal összekeverem a mascarponés-tojássárgás krémet a fehérjehabbal, és előszedem a mélyhűtőből a tortaformát.
2 alufóliacsíkot egymáson keresztbe fektetek, közepükbe ültetem a formát, és az alufóliával úgy bugyolálom kívülről körbe, hogy a fólia legalább a forma peremének feléig felérjen. Beleteszem egy tepsibe, és a morzsás alapra rákanalazom a mascarponekrémet.
A lobogva forró vízből annyit öntök a tortaforma köré, hogy felérjen a feléig, és a vizes tepsiben ücsörgő tortát betolom az előmelegített sütőbe.
A tiramisu-torta 11/2 órán fürdőzik a sütőben, de hogy ne barnuljon meg a teteje, az utolsó 20 percben lefedem alufóliával.
Amikor kész a mű, kiveszem a tepsit a sütőből. Megvárom, míg teljesen kihűl, aztán kiemelem a formát a tepsiből, és egy kis szűrőn át cukrozatlan kakaóporral megszórom a torta tetejét.
Akár 1 napig is nyugodtan elálldogál a hűtőben, de érdemes a tobzódás előtt félórával korábban kivenni onnan, mert úgy a legfinomabb

     Almafánk recept

Hozzávalók:
50 dkg reszelt alma
25 dkg liszt
1 tojás
1 sütőpor
fahéjas porcukor

Elkészítés:
Az anyagokat összedolgozzuk, kanál segítségével kis pogácsákat formázunk, és azonnal forró olajban kisütünk. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

 

Karácsonyi mézes recept

Hozzávalók:
Hozzávalók (2 nagy tepsire):
25-50 dkg méz (minél több, annál finomabb),
2 tojás és 2 tojássárgája,
5 dkg cukor,
50 dkg liszt, lehetoleg korpás (kicsit több is lehet, ha felveszi),
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 csomag mézes süti fuszerkeverék (fahéj, citromhéj, csillagánizs stb. van benne)
porcukor, tojásfehérje, esetleg ételfesték (ill. kávé, málnaszörp, egyéb természetes színezék) a mázhoz

Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, annyi liszttel meggyúrjuk, hogy a végén ne ragadjon. Kinyújtjuk, formával vagy késsel kiszaggatjuk a kívánt alakzatokat, a tetejét tojássárgájával megkenegetjük, majd sütopapírral bélelt tepsiben, közepes lángon sütjük, amíg a teteje kicsit megpirul. Vigyázat! Nagyon könnyu megégetni, ezért a végefelé gyakrabban nézegessük, hogy jó-e már! Ha kihult, porcukorból és tojásfehérjébol kevert, esetleg színezett, nagyon suru masszával habzsák ill. egy levágott csücsku nejlonzacskó segítségével díszítjük.

Tanácsok:
A mézest karácsonyfadísznek is használhatjuk.